Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

14. desember 2018 - 12:31

Moldova velger 3. mars

Av
10. PLASS: DoReDoS fikk Moldovas tredje beste plassering i årets Eurovision. Erik Høiby (t.h.) er en av deltakerne i Melodifestivalen 2019. 10. PLASS: DoReDoS fikk Moldovas tredje beste plassering i årets Eurovision. Erik Høiby (t.h.) er en av deltakerne i Melodifestivalen 2019. Foto: Thomas Hanses / eurovision.tv

Moldova velger sitt bidrag søndag 3. mars.

Som vanlig arrangeres den nasjonale uttakingen O melodie pentru Europa. Fristen for å sende inn bidrag til kringkasteren TRM er 18. januar. Ønsker man å sende inn en engelskspråklig låt må låtteksten også sendes inn på rumensk. 

Moldova har deltatt i ti Eurovision-finaler, og bare stått over finalen fire ganger siden debuten i 2005. I år endte DoReDoS på tiendeplass med «My Lucky Day», og i fjor fikk landet sin beste plassering noensinne da SunStroke Project endte på tredjeplass. Gruppen har også Moldovas dårligste finaleplassering, 22. plass, fra 2010.

Trioen DoReDoS hadde med seg tre til på scenen i Lisboa, og en av disse var norske Erik Høiby. Neste år er han en av deltakerne i Melodifestivalen.

Finalen i O melodie pentru Europa sendes 3. mars, og vinneren får representere Moldova i Tel Aviv.

Sist redigert 14. desember 2018 - 13:22
Alexander Gjørøy

Har bidratt som skribent i escNorge siden 2016, og har i år ansvar for Hellas, Kypros, Nederland, Makedonia og San Marino.