Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Moldova velger 3. mars

Av - fredag, 14 desember 2018 12:31
10. PLASS: DoReDoS fikk Moldovas tredje beste plassering i årets Eurovision. Erik Høiby (t.h.) er en av deltakerne i Melodifestivalen 2019. 10. PLASS: DoReDoS fikk Moldovas tredje beste plassering i årets Eurovision. Erik Høiby (t.h.) er en av deltakerne i Melodifestivalen 2019. Foto: Thomas Hanses / eurovision.tv

Moldova velger sitt bidrag søndag 3. mars.

Som vanlig arrangeres den nasjonale uttakingen O melodie pentru Europa. Fristen for å sende inn bidrag til kringkasteren TRM er 18. januar. Ønsker man å sende inn en engelskspråklig låt må låtteksten også sendes inn på rumensk. 

Moldova har deltatt i ti Eurovision-finaler, og bare stått over finalen fire ganger siden debuten i 2005. I år endte DoReDoS på tiendeplass med «My Lucky Day», og i fjor fikk landet sin beste plassering noensinne da SunStroke Project endte på tredjeplass. Gruppen har også Moldovas dårligste finaleplassering, 22. plass, fra 2010.

Trioen DoReDoS hadde med seg tre til på scenen i Lisboa, og en av disse var norske Erik Høiby. Neste år er han en av deltakerne i Melodifestivalen.

Finalen i O melodie pentru Europa sendes 3. mars, og vinneren får representere Moldova i Tel Aviv.

Sist redigert fredag, 14 desember 2018 13:22
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.