Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

OGAE-avstemmingen 2019 - Norges første tolver!

A - fredag, 19 april 2019 12:34

Tradisjonen tro arrangerer de enkelte fan-klubbene i OGAE-systemet en avstemming over alle årets låter.

Dette er en avstemming over hvilke låter medlemmene i de enkelte klubbene liker best og ikke over hvem de tror skal vinne.
Og nettopp av denne grunnen vil sluttresultatet i denne avstemmingen noen ganger være veldig på nivå med det endelige resultatet.

Hittil har 15 land stemt og Norge har fått poeng fra 12 av disse landene. Vi har sanket alt fra 3-8 poeng fra de landene der vi har nådd opp på topp 10, men når land nr. 15, av de totalt 44 klubbene, skulle stemme var det UK sin tur. Man kan undre seg om helgens London-party har hatt en effekt på avstemmingen for her seiler Norge og Keiino opp på vår første 12-poenger:

OGAE UK topp 10

Tolveren utgjør ingen stor forskjell fra forrige uke og vi ligger stadig på en fjerdeplass sammenlagt, men det er gøy å se at fanklubbene begynner å få øynene opp for det norske bidraget. Slik ser OGAEs topp ti foreløpig ut:

ogae topp 10

Italia ligger nå et lite poeng foran Sveits på 2. plass, men mye kan endre seg utover aprilmåned når resten av resultatene kommer inn.

Du kan se alle klubbenes individuelle resultatlister her: https://ogaeinternational.org/annual-ogae-poll/2019-ogae-poll/2019-ogae-poll-individual-club-results/ eller du kan følge med den samlede resultatlisten her: https://ogaeinternational.org/annual-ogae-poll/2019-ogae-poll/2019-ogae-poll-results/

Det blir spennende å se om Norge klarer å klatre høyere på resultatlisten og hvem som til slutt vinner OGAE-avstemmingen for 2019.

Sist redigert fredag, 19 april 2019 13:06
Mandy Pettersen

Har sett på MGP så lenge jeg kan huske. Interessen for Eurovision begynte i 1994 med Duett og tok for alvor av i 2004 til Wild Dances. Skribent for escNorge siden 2013 med ansvar for MGP, Irland, Belgia og Latvia.