Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Russland blir med til Tel Aviv

Av - søndag, 04 november 2018 17:38
NYTT FORSØK: Det ble ingen finale på Julija Samojlova (bildet) i 2017 eller 2018, men Russland prøver igjen neste år. NYTT FORSØK: Det ble ingen finale på Julija Samojlova (bildet) i 2017 eller 2018, men Russland prøver igjen neste år. Foto: Hans-Petter Fjeld / escNorge

Russland bekrefter deltakelse i Eurovision 2019 i Tel Aviv.

Det er kringkasteren VGTRK som har ansvar for å sende et russisk bidrag til Tel Aviv. I Russland bytter VGTRK og Rossija 1 på å velge bidrag. VGTRK bekrefter til esckaz.com at forberedelsene til Eurovision vil settes i gang i løpet av de kommende månedene.

Russland har tidligere gjort det svært bra i Eurovision, hvor ni av landets 21 bidrag har vært inne på topp 5. I 2017 ble Julija Samojlova utestengt fra vertslandet Ukraina, og Russland valgte å trekke seg. Samojlova fikk en ny sjanse i år, men ble det første russiske bidraget som ikke kvalifiserte seg til finalen siden kvalifikasjonsrunden i 1996, som offisielt ikke tas med på statistikken. 

EBU vil snart avsløre hvilke land som skal delta i Eurovision 2019, men hittil har 40 land allerede gått ut offentlig og bekreftet deltakelse. Bulgaria har allerede trekt seg, mens Moldova og San Marino, som begge deltok i år, ennå ikke har bekreftet eller avkreftet om de stiller i Tel Aviv.

EscNorge har vært i kontakt med San Marino RTV, som er ansvarlig for San Marinos deltakelse. Kringkasteren er ordknapp, og vil ikke avsløre om landet stiller på scenen i Tel Aviv:

– Vi vet ikke ennå, skriver San Marino RTV i en melding.

Russland er land nr. 40 som bekrefter deltakelse i Eurovision 2019. Den offisielle deltakerlisten vil bli publisert av EBU, og vi kan ende opp med flere eller færre deltakerland.

Sist redigert søndag, 04 november 2018 18:22
Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.