Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Sebalter videre i Sveits' uttaking

Av - mandag, 01 oktober 2018 17:58
PRØVER SEG IGJEN: Sebalter representerte Sveits i København i 2014, og gjør et nytt forsøk i den sveitsiske uttakingen til 2019-utgaven. PRØVER SEG IGJEN: Sebalter representerte Sveits i København i 2014, og gjør et nytt forsøk i den sveitsiske uttakingen til 2019-utgaven. Foto: Albin Olsson / Wikimedia Commons

Tre bidrag er videre i Sveits' interne uttaking.

Sebalter, som representerte Sveits i 2014 med «Hunter of Stars», er tilbake med låten «Carry the Light». Sammen med Julie Meletta og Scilla Hess, med henholdsvis «Mama (I Walk Alone)» og «Playground», er han med videre i den sveitsiske uttakingen, ifølge esctoday.com. Tidligere i høst offentliggjorde den italienskspråklige sveitiske kringkasteren RSI 13 låter, hvor to artister deltok med to låter hver og de resterende elleve én låt hver.

Sebalter vant RSIs internettavstemning, der seks av de 13 låtene med flest stemmer gikk videre til en regional finale. Etter å ha fremført live, gikk de tre låtene med flest stemmer videre og er RSIs offisielle bidrag til den sveitsiske uttakingen i 2019. De tre andre sveitsiske kringkasterne som utgjør SRG SSR har ikke lagt frem noen bidrag foreløpig.

Sebalter er dermed enda nærmere å få representere Sveits for andre gang i Eurovision.

 

Alexander Gjørøy

Har vært med i escNorge siden våren 2016, og er i dag redaktør og har hovedansvar for Hellas, Kypros og San Marino.