Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Spotify-trøbbel i Sverige – men Wiktoria diskes ikke

Av - mandag, 04 februar 2019 22:45
Spotify-trøbbel i Sverige – men Wiktoria diskes ikke Foto: Gustav Dahlander/Janne Danielsson/SVT

Aldri en Melodifestival uten drama i kulissene. Denne gangen var det snakk om at en Spotify-lekkasje av låten 'Not With Me' kunne sette Wiktorias MF-deltakelse i fare. I kveld ble det imidlertid klart at SVT lar forhåndsfavoritten få bli i konkurransen.

I lørdagens delfinale kvalifiserte Wiktoria seg til Melodifestival-finalen i Friends Arena. I løpet av mandagen ble det imidlertid klart at vinnerlåten Not With Me allerede lå ute på Spotify før 22-åringen hadde fremført den på scenen.

Årsaken til dette skal ifølge plateselskapet Sony være en teknisk feil. De hevder uansett at låten kun lå ute i to timer, men publiseringstidspunktet på Spotify antyder at den har ligget ute i to døgn. Dette er et brudd på reglementet for Melodifestivalen, og i noen hektiske mandagstimer ble det vurdert om regelbruddet var nok til å diskvalifisere artisten.

I kveld kunne altså SVT informere om at Wiktoria får beholde finaleplassen. SVTs Anette Helenius, prosjektleder for Melodifestivalen, uttaler:

– Vi anser ikke skaden som så stor at vi trenger å ta grep.

Dermed blir Wiktoria og 'Not With Me' å se og høre i Friends Arena den 9. mars.

Thomas Steen

Skribent og schlagerfan som har vært med i escNorge nesten helt siden oppstarten i 2009. Dekker for tiden Sverige, Romania, Israel, Kroatia og Albania.