Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Sverige: ‘Business as usual’ for neste års Melodifestival

Av - lørdag, 30 juni 2018 12:35

Svenskene sier seg godt fornøyd med årets 7. plass i Eurovision Song Contest og gjør minimalt med endringer foran Melodifestivalen 2019. Denne uken gikk SVT ut med invitasjon til interesserte låtskrivere om å sende inn sine bidrag.

Det vil være 28 deltakerlåter i MF 2019, hvorav halvparten velges ut av en ekspertjury og halvparten av SVT selv. Én plass vil være reservert vinneren av radiokanalen P4s årlige sommerkonkurranse. Som vanlig vil Melodifestivalen reise på turné mellom ulike svenske byer i de seks ukene konkurransen pågår.

Låtskrivere kan laste opp sine bidrag på SVTs nettsider mellom 31. august og 17. september. SVT ønsker at minst 50% av opphavspersonene (tekstforfatter/komponist) skal være kvinner. Utenlandske låtskrivere er velkomne så lenge de samarbeider med minst én svenske.

– Vi vil ha variasjon og mangfold i låtutvalget, så vi ønsker bidrag i forskjellige sjangre, forskjellige stilarter og på ulike språk, uttaler MF-general Christer Björkman.

Sverige har mye å forsvare i ESC-sammenheng etter en rekke topplasseringer de siste åtte årene. Benjamin Ingrossos 7. plass i Lisboa er faktisk svenskenes svakeste resultat siden Robin Stjernberg ble nr. 14 på hjemmebane tilbake i 2013.

Thomas Steen

Skribent og schlagerfan som har vært med i escNorge nesten helt siden oppstarten i 2009. Dekker for tiden Sverige, Romania, Israel, Kroatia og Albania.