29. november 2016 - 22:10

392 vil ha wildcard i Spania

Av

Spanske artister som ønsket wildcard til den spanske utvelgelsen har hatt bare litt over en måned på seg til å sende inn bidrag til konkurransen. Hele 392 artster har derimot sendt inn sitt bidrag til Objetivo Eurovisión 2017.

 

Den spanske TV-kanalen med ansvar for Eurovision-utvelgelsen, RTVE, slapp i dag beskjeden om at de har fått inn 392 bidrag i Wildcard-konkurransen sin. Det skal foregå en lang prosess før disse 392 blir til ett bidrag. Først skal de velge ut de 30 beste låtene fra denne bunken. Disse låtene legges ut på nettet slik at alle kan lytte til dem. Fansen får deretter gi sine stemmer, og de ti mest populære låtene. Avstemmingen åpner 2. desember og er åpen til 12. desember.

Topp 10 går deretter gjennom en vurderingsprosess der en spesialjury velger tre låter som går videre til Wildcard-finale. Et nettsendt show vil deretter bestemme vinneren ved at seerne gir sine stemmer. Denne artisten blir en av ti artister som deltar i finalen i Objetivo Eurovisión 2017.

 

Spania har slitt med dårlige resultater i over ti år og har bare vært i topp 10 to ganger siden 2004. Det er dermed mange Eurovision-fans i Spania som nå håper de kan "snu kjerringa" og komme seg høyere opp på resultatlistene.