17. april 2017 - 21:19

Dagens bidrag: Moldova

Skrevet av

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag går turen til Moldova.

temabokser2017

I dag er fokuset på et lite land mellom Romania og Ukraina, nemlig Moldova. Dette landet debuterte med en trommeslagende bestemor forrige gang Eurovision var i Kiev, nemlig i 2005. Debuten gikk veldig så bra, men de har ikke oppnåd et like bra resultat siden. Spesielt de siste årene har det gått dårlig for Moldova, de har ikke vært i finale de siste tre årene.

I år valgte de å bruke den metoden de har brukt de siste årene, ne nasjonal finale som har navnet O Melodie Pentru Europa. 14 artister deltok i en semifinale der 8 gikk videre til finalen som fant sted 25. februar. Der var det SunStroke Project som gikk av med seieren med låten Hey, Mamma! takket være en klar seier i seerstemmene.

De fleste kjenner nok igjen navnet SunStroke Project etter at de deltok i Eurovision 2010 i Oslo med låten Run Away, som de fremførte sammen med Olia Tira. Saksofonisten Sergey Stepanov ble legendarisk etter at hans saksofon-solo gikk viralt i etterkant av finalen der noen av youtube-videoene har blitt spilt over 30 millioner ganger! Allikevel så ble det bare en 22. plass i finalen i Telenor Arena. Saksofonen er også en viktig del av årets bidrag Hey, Mamma!. Ellers består gruppen SunStroke Project av vokalisten Sergei Yalovitsky og fiolinisten Anton Ragoza. 

 

Trill din terning for årets bidrag fra Moldova:

Moldova 2017

historie

 

Sist redigert 18. april 2017 - 09:26