20.april 2017 - 11:49

Dagens bidrag: Nederland

Av

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge. Dagens bidrag er Nederland.

temabokser2017

Nederland debuterte i den første utgaven av Eurovision Song Contest i 1956, og har med unntak av fire år deltatt hvert år siden debuten. I år ble O'G3NE valgt internt av AVROTROS til å være landets representant. Trioen har tidligere representert Nederland i Junior Eurovision på hjemmebane. Låten de skal fremføre i Kiev heter «Lights and Shadows», og er skrevet av Rick Vol og Rory de Kievit.

O'G3NE er en trio som består av tvillingene Amy og Shelley samt søsteren deres Lisa, alle med etternavnet Vol. Lisa er 22 år gammel, mens Amy og Shelley er ett år yngre. Alle født i den nederlandske byen Dordrecht vest i landet. Søstrene har drevet med musikk siden de deltok i Junior Eurovision i 2007. I 2014 vant trioen den femte sesongen av den nederlanske versjonen av The Voice, og ble den første trioen til å vinne The Voice. Søstrene er ikke de eneste i Vol-familien som skal representere Nederland i årets Eurovision. Rick Vol, en av låtskriverne, er søstrenes far. I tillegg er Rory de Kievit, den andre låtskriveren, Shelleys kjæreste.

Siden semifinalene ble innført har Nederland bare vært i finalen fire ganger, de tre siste gangene ganske høyt opp på resultatlisten. Bortsett fra dette må vi ganske langt tilbak for å finne Nederland på topp. Sist Nederland vant Eurovision Song Contest var i 1975.  

Nederlands bidrag er klar med startnummer seks i den andre semifinalen 11. mai.

Trill din terning for årets bidrag fra Nederland:

Nederland 2017

historie

Sist redigert 20.april 2017 - 12:18