13. februar 2017 - 22:57

Kaos i Kiev-leiren?

Skrevet av

Kun tre måneder før Eurovision-finalene i mai, har det tilsynelatende oppstått fullstendig splittelse i organiseringen av konkurransen.

Eller rettere sagt, i selve organisasjonen som myndighetene og det statlige TV-selskapet NTU satte sammen i fjor høst.

I en kort pressemeldingen kunngjorde EBU i dag at begge de styrende produsentene, Oleksandr Kharebin og Victoria Romanova har søkt avskjed med umiddelbar virking - sammen med både markedsdirektør, hele event-avdelingen (som styrer arrangementer som EuroClub) - samt sikkerthetssjefen.

Disse har i måneder arbeidet hardt for å få samtlige ender til å møtes, ikke minst det tekniske. Og senest førjulstider, kom det offentlig ut frustrasjon mot urkainske myndigheter som slett ikke leverte de lovede økonomiske midlene som lovet.

Akkurat dette har tilsynelatende løst seg, og det økonomiske skal være ordnet og i rute.

Imidlertid opplyser ikke pressemeldingen hvor konflikten ligger, og EBU skriver kort at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere: Trolig fordi dette anses som en fortrolig og intern sak for og fra den ukrainske kringkasteren.

Flere nettsteder melder derimot at det hele grunnes i en nokså skarp konflikt med konkurransens absolutte sjef, Pavlo Hrytsak, og at det er samarbeidsproblemer med denne som har ført til det lettere kaoset som nå har oppstått. Det kan kjapt opplyses om at Hrytsak ble ansatt på et markant senere tidspunkt enn personene og teamet som i dag har forlatt postene sine.

Rykter tilsier også at mye av konflikten omhandler de tekniske løsningene rundt lyd og lys, samt mer eksterne løsninger rettet mot tilreisende som EuroClub etc.

I følge både NTU og EBU, vil imidlertid ikke utskiftningene prege showene i mai på noe vis - da det aller meste er planlagt og skal være i rute tidsmessig.

Kilder