16. februar 2017 - 18:33

Små endringer på Italias bidrag

Skrevet av

På lørdag vant han Sanremo festivalen, og gjorde det klart at han vil representere Italia med låten Occidentalis Karma, nå kommer det til å bli gjort noen små endringer.

Det første som må bli endret på er selvsagt tiden. Sanremo festivalen har ingen tidskrav til låtene, men i Eurovision kan ikke en låt være lenger enn tre minutter. Derfor må 37 sekunder av Occidentalis Karma vekk.

Den andre endringen en av låtskriverne nå går ut å snakker om er at det vil bli lagt inn engelsk tekst i låten. Dette for at folk skal forstå meningen med den dansende gorillaen, og teksten ellers.

Endring nummer tre blir å ta bort enkelte referanser som Francesco Gabbani kommer med i løpet av sangen. Dette innebærer merkenavnene Gucci og Chanel. Det er ikke tillatt å navngi selskaper eller gjøre reklamer i Eurovision.

Siden lørdag har Occidentalis Karma fått en eventyrlig mottakelse. 14,5 millioner har sett den offisielle musikkvideoen og låten topper den italienske Spotify listen. Francesco har også klart å komme seg inn på Itunes listene i Spania og Sverige.

Eurovision.tv lastet opp fremføringen fra Sanremo festivalen på sin side tirsdag, og på to døgn har klippet oppnådd en halv million seere og 14000 likerklikk.

Sist redigert 16. februar 2017 - 18:45