26. oktober 2016 - 22:42

Spania: "Objetivo Eurovisión" er tilbake i 2017!

Av

Spania går for nasjonal finale i 2017!

Til tross for en 22. plass i årets konkurranse satser Spania igjen på samme utvelgelsesprosess som sist. Fra 27. oktober til 27. november har artistene mulighet til å sende inn sine bidrag til Spanias kringkaster RTVE. Deretter vil 30 av sangene bli lastet opp på kringkasterens hjemmesider, og folket får muligheten til å stemme frem sine 10 favoritter. Disse 10 vil gå videre til en jury-runde hvor 3 av dem går videre til en ny utvelgelse i januar. Her vil publikum stemme frem én artist som kommer til selve finalen.

Finalen skal holdes i februar, hvor den utvalgte artisten konkurrerer mot flere andre artister som RTVE selv velger. Avstemningen er i klassisk Eurovision-stil, hvor delvis jury-stemmer og delvis folkets stemmer avgjør hvem som skal representere landet i Kiev.

Konseptet "Objetivo Eurovisión" ble startet så sent som i fjor, da kringkasteren bestemte seg for å gå for nasjonal finale igjen, etter et år med intern utvelgelse. Spania har tidligere hatt mange forskjellige utvelgelsesmetoder, men har siden 2006 alltid gått for nasjonale finaler, med unntak av 2015.

Spania debuterte allerede i 1961, og har vært med i Eurovision 56 ganger.

Resultatene de siste årene har vært noe skuffende, men Ruth Lorenzo som tok en tiende-plass for landet i 2014 har tidligere uttalt ønske om å representere Spania i 2017. Tror du vi får se henne i Kiev? Les saken her!