16.februar 2017 - 20:16

Spania: Usikkerhet rundt Manel Navarro's Eurovisiondeltakelse

Av

Dramaet fortsetter i Spania! Folket er misfornøyde med lørdagens resultat - og nå har også en politiker grepet inn...

Lørdagens finale av Objetivo Eurovision endte med et uavgjort resultat mellom Manel og Mirela. Kvelden endte opp med at juryen utropte Manel som vinner av konkurransen, foran et opprørt publikum.
I dagene etter har dramaet utviklet seg, og Manel møtte opp alene på pressekonferansen etter "seieren"
Nå har også nestlederen av et Spansk sosialistparti, José Miguel Camacho, uttalt seg, og sendt inn en rekke kritiske spørsmål til RTVE, blandt annet:

-Hvem har godkjent stemmesystemet?
-Hvem valgte ut jurymedlemmene?
-Har RTVE planer om å annulere resultatet etter lørdagens hendelser?

Camacho har gitt RTVE's leder 20 dager på å svare disse spørsmålene, hvis ikke vil problemene utvikle seg, da Spania MÅ ha sin representant klar i midten av Mars ifølge Eurovisions egne regler.
Han bekrefter også muligheten for at resultatet kan bli annulert, og det er altså ikke sikkert vi får høre "Do it for your lover" i Kiev likevel.

Rett før Objetivo Eurovision dramaet ble stakkars Manel også dratt inn i vertslandets drama. Som kjent har ikke årets arrangering av Eurovision Song Contest gått helt feilfritt for seg, og rett etter at det ble kjent at en rekke arrangører har trukket seg fra arrangementet i protest får vi høre at Ukraina inviterte Manel Navarro som gjesteartist på sin egen nasjonale semifinale på lørdag -samme dag som Manel skulle stå på scenen i sin egen nasjonale finale.
Flere har spurt seg om Ukraina egentlig har tilgang på internett, og fans har også foreslått en endring i slagordet: isteden for "Celebrate Diversity" vil de nå ha "Celebrate Amateurism".

Følg med videre for nyheter om Spaniadramaet, og Ukrainadramaet. Blir det Eurovision uten Spania i år?

Sist redigert 16.februar 2017 - 20:34