Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

16. april 2018 - 19:04

Dagens bidrag: Estland

Av
Dagens bidrag: Estland Originalfoto: Laura Nestor. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

I tiden frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Estland.

fakta

 

Eesti Laul var også i år Estland sitt format for å finne sin representant for Eurovision Song Contest. Tjue artister deltok i semifinalene, og ti låter sto igjen i finalen, med en klar favoritt i tet. Alle forventet seier til Elina Nechayeva, og hun regelrett knuste konkurrentene i finalen. I superfinalen, der også Väje og Stig Rästa deltok, fikk hun hele 70 % av stemmene.

Elina Nechayeva ble født i 1991 og er en oppadstormende operasanger i hjemlandet. Hun gikk ut av det Estiske Akadamiet for Musikk og Teater i 2016 med en grad i klassisk sang. Elina er stor fan av animasjon - blant annet "anime" (japansk animasjon) og hører mye på klassisk musikk. Mozart og Tchaikovsky er favorittene. Låten hun deltar med i Eurovision Song Contest er La Forza, og hun får i denne virkelig vist stemmeprakten. Låten er skrevet av Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Ksenia Kuchukova og Elina Nechayeva selv.

Estland kjører full guffe i år og har stor tro på sin låt og artist. Elina vil bære en kjempestor kjole med prosjektorbilder på scenen i Lisboa, noe som har skapt kontrovers med tanke på kostnadene rundt denne effekten. Det ser allikevel ut til å ordne seg.

Estland deltar i den første halvdelen av den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2018 i Lisboa.

graf

Hvordan vil Estland gjøre det i Lisboa?

Estland 2018

 
Sist redigert 14. mai 2018 - 13:27