1. april 2018 - 17:02

Dagens bidrag: Frankrike

Av
Dagens bidrag: Frankrike Originalfoto: Eurovision.tv. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir et nytt bidrag hver dag, og dagens land er Frankrike.

fakta

Frankrikes håp i Lisboa blir duoen Madame Monsieur, som består av Jean-Karl og Emilie. Deres første møte var tilbake i 2008, men som musikalsk prosjekt har de samarbeidet i fem år siden 2013.

Jean-Karl Lucas har sine røtter i Amiens, omlag tolv mil fra Paris, mens Émilie Sattonet trådde sine første skritt i Nice. De har i dag sin base i Paris, hvor de sakte har opparbeidet seg en karriere på klubber og som låtskrivere. De er kjent for blande sammen franske tradisjoner med mer amerikanske stilarter, og en viktig brikke i lydbildet deres er produsenten Guillaume Silvestri som de har samarbeidet med siden platedebuten og EP-en Tandem i 2016

I sammenheng med deres seier i den franske nasjonale finalen, har de og så utgitt sitt debut-album: Vu d’ici.

Bidraget til Lisboa er en slags neddempet og melodiøs poplåt, som tekstmessig er inspirert fra fjorårets TV-bildet fra Middelhavet og påfølgende flyktningestrøm. Mercy, en tittel som kan vekke assosiasjoner til lignende på flere språk, er navet på en liten jente født midt ute på havet:

Je suis née ce matin
Je m’appelle Mercy
Au milieu de la mer
Entre deux pays, Mercy
* * *
On a quitté la maison, c’était la guerre
Sûr qu’elle avait raison, y’avait rien à perdre
Oh non, excepté la vie

 

 
Fritt oversatt:
Jeg ble født om morgenen
Navnet mitt er Mercy
På midten av havet
Mellom to land, Mercy
* * *
Vi forlot huset, det var krigen
Hun (mor) hadde nok rett, det var ingenting å miste
Nei, unntatt livet
 

Teksten gikk rett hjem hos mange franskmenn, som stemte bort de internasjonale juryene som hadde et helt annet bidrag som sin favoritt. Madame Monsieur - og Mercy - ble dermed vinneren av den første nasjonale, franske finalen på mange år:

Frankrike er som alltid forhåndskvalifisert til finalen, og etter to topp fine plasseringer på rad - er interesesen for konkurransen absolutt stigende i landet. Bidraget har gjort det riktig så bra på hjemlige listene, og gikk tidligere i vår helt opp til en fin 3. plass på låtlistene. På oddsen ligger Mercy for øyeblikket godt inne på topp 10, faktisk like bak vårt eget bidrag.

Madame Mosieur kan du følge videre med her:

Instagram: LINK

Facebook: LINK

Twitter: LINK

YouTube:LINK

graf

 

Hvordan vil Frankrike gjøre det i Lisboa?

Frankrike 2018
 
Sist redigert 12. april 2018 - 15:36