Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

2. mai 2018 - 10:32

Dagens bidrag: Makedonia

Av
Dagens bidrag: Makedonia Originalfoto: Dimitar Petrovski / Andrijana Kostova Petrovska. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Makedonia.

fakta

Eye Cue skal representere Makedonia med «Lost and Found». Gruppen ble opprettet i 2007 og består i dag av Bojan Trajkovski, Marija Ivanovska og Darko Dimitrov. Eye Cue fikk suksess allerede året etter med hiten «Magija». 

Høsten 2015 vant de den nasjonale Eurovision-uttakingen i Makedonia, Skopje Fest, men fikk ikke delta i Eurovision. I stedet sendte den makedonske kringkasteren Kaliopi. I år kom ble det en ny sjanse for Eye Cue, som ble valgt internt.

«Lost and Found» er skrevet av to av gruppens medlemmer; Bojan Trajkovski og Darko Dimitrov. Låten vil bli fremført på engelsk.

Makedonia har bare vært i finalen én gang siden 2007. To ganger ble det topp 10 i semifinalen, men plassene ble tatt av Sverige og Finland som fikk wildcard av juryen. Så gjenstår det å se om Eye Cue kan gi Makedonia en etterlengtet finaleplass i mai.

I tillegg til Instagram finner du Eye Cue her:

Facebook: Eye Cue (Official)

Twitter: Eye Cue

YouTube: EyeCueOfficial

Makedonia deltar i den første semifinalen med startnummer 11.

graf

Hvordan vil Makedonia gjøre det i Lisboa?

Makedonia 2018

 

Sist redigert 14. mai 2018 - 13:28
Alexander Gjørøy

Har bidratt som skribent i escNorge siden 2016, og har i år ansvar for Hellas, Kypros, Nederland, Makedonia og San Marino.