5. april 2018 - 15:00

Dagens Bidrag: Montenegro

Av
Dagens Bidrag: Montenegro Originalfoto: Eurovision.tv. Layout: Eivind M. Sætre / escNorge

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir et nytt bidrag hver dag, og dagens land er Montenegro.
fakta

Montenegro debuterte som selvstendig land i konkurransen i 2007 og har siden den gang deltatt 9 ganger. Etter Moskva-finalen i 2009 tok de seg en pause etter dårlige resultater og var først tilbake i Baku 2012, siden har de deltatt hver gang. De har kun kvalifisert seg til finalen 2 ganger, og begge var med balkanballader, så da er det jo lov å håpe for landet at deres bidrag i år som også er en balkanballade tar seg til finalen.

For første gang siden comebacket i 2012 arrangerte kringkasteren RTCG en nasjonal finale for å avgjøre Montenegros artist og bidrag i Lisboa. Fem artister deltok i finalen og vinneren ble kåret ene og alene av tv-seerne. Vinneren ble Vanja Radovanović med balkanballaden "Inje".

Vanja ble født i 1982 og har hatt en musikkarriere i over 14 år. Han startet sin karriere på Budva Music Festival og her vant han også en pris for beste debut med låta "Dripac". I 2007 ga han ut albumet "Pricaj Dodirom" som er en av de mest solgte albumene noensinne i Montenegro. Hans andre album kom først i fjor, men han har i løpet av årenes løp skrevet og gitt ut utallige låter. Han er også frontvokalist i bandet VII2. Bidraget er skrevet av han selv og skal fremføres på morsmålet.

Slik er refrenget direkte oversatt til engelsk:

I live my life by worn routine
Like a slave alone, unseen
But when no one is there to hear
My heart rejoices with a cheer

Montenegro deltar i den andre semifinalen med startnummer 16.


graf

Hvordan vil Montenegro gjøre det i Lisboa?

Montenegro 2018

Sist redigert 12. april 2018 - 15:37