Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

10. februar 2018 - 23:29

Island: Disse gikk videre fra første semifinale!

Av

Lørdagskvelden har vært fullstappet med nasjonale finaler over hele Europa - og i kveld har også våre naboer på Island valgt sine første tre finalister!

Første delfinale av Söngvakeppnin 2018 gikk av stabelen i kveld i arenaen Laugardalshöll i hovedstaden Reykjavik. Sangene ble som vanlig fremført på Islandsk under semifinalen, men om to uker kan de 7 finalistene velge selv hvilket språk de fremfører låten sin på - og det blir denne versjonen som brukes i Eurovision.

Kveldens semifinale besto av 6 låter, hvor de 3 låtene med flest stemmer gikk videre til finalen. Samme systemet vil brukes under neste delfinale. Det vil også være en jury som velger en wildcard-deltaker blandt de 6 som ikke kvalifiserer seg, derfor blir det 7 låter å se i finalen den 3. mars.

DISSE 6 DELTOK I KVELD:

- Þórunn Antonía - Ég mun skína
- Tómas Helgi Wehmeier and Sólborg Guðbrandsdóttir - Ég og þú
- Ari Ólafsson - Heim
- Heimilistónar - Kúst og fæjó
- Fókus - Aldrei gefast upp
- Guðmundur Þórarinsson - Litir

Og det var altså de tre markert med tykk skrift som kvalifiserte seg. Altså blir de tre første Islandske finalistene disse:

- Ari Ólafsson - Heim
- Heimilistónar - Kúst og fæjó
- Fókus - Aldrei gefast upp

Neste lørdag er det klart for ny semfinale og 6 nye Islandske låter, før finalen går av stabelen etter en to ukers pause.

Island stilte i fjor med Svala som sang låten "Paper". Hun røk ut i semifinalen, og Island håper på et bedre resultat i år. Landet har aldri vunnet, og deres beste resultat til nå er andreplassen fra 2009.

Hva syns du om Islands valg?