Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

11. mars 2018 - 20:05

Israels bidrag er sluppet – og topper allerede oddsen

Av

Israel har allerede valgt Netta Barzilai som sin artist, og nå er også låten hun skal fremføre i Lisboa klar. Etter flere store og små lekkasjer på sosiale medier det siste døgnet er bidraget 'Toy' offisielt sluppet, og du kan høre det her.

Toy er en refrengsterk, uptempo poplåt med orientalske overtoner (såkalt Mizrahi-musikk), fremført på engelsk med noen hebraiske fraser innimellom. Låten er skrevet av Doron Medalie og Stav Beger, og for ESC-fans er Doron Medalie et relativt kjent navn, da han står bak to av Israels seneste bidrag i konkurransen – Nadav Guedjs Golden Boy i 2015 og Hovi Stars Made of Stars i 2016. Bidraget kan knyttes til den pågående #MeToo-kampanjen i og med dets budskap om sterke kvinner som står opp for seg selv og sine rettigheter og ikke vil la seg bli brukt som et leketøy.

EBU har tidligere godkjent at Netta Barzilai får bruke sitt spesielle vokal-loop-instrument på scenen i Lisboa. Her spiller hun inn sin egen stemme, som så re-samples og brukes om igjen i ulike kombinasjoner utover i låten. Så lenge alt foregår live på scenen og ingenting er innspilt på forhånd, har EBU sagt at det er innenfor regelverket.

Sosiale medier og fan-samfunnet har allerede rukket å reagere på lekkasjene av Toy, og i løpet av det siste døgnet har Israel sust rett opp på førsteplassen på odds- og bookmakerlistene over hele Europa. Om dette borger for en ny seier til ‘det lovede land’ gjenstår å se, men at Netta Barzilai og Toy vil vekke oppsikt og skape omtale i ESC 2018, er det liten tvil om.

I Lisboa er Israel trukket til å opptre i første halvdel av første semifinale den 8. mai.

Sist redigert 2. april 2018 - 18:22