24. mars 2018 - 15:47

Australia er escNorges favoritt i Lisboa

Av

Fjorten skribenter har vurdert årets 43 bidrag til Lisboa, og Australia og Jessica Mauboy er det bidraget som vi i år samler oss om.

Bak Australia var avstanden ikke stor ned til vår egen Alexander, med Italia luskende like bak. Finland synes vi er det (nest) beste fra våre nordiske naboer, mens Island havnet heller lengre bak i køen.

escNorge synes samlet vi står i et sterkt ESC-år, og resultatet av det vises igjen av at vi har svært få bidrag med de labreste terningkastene. Motsatt får ingen låter terningkast 6 i år,

Første semifinale er også etter vår mening adskillig bedre enn den andre, hvor Norge og Rybak er plassert. Det gjør sitt, som flere kommenterte, at flere helt greie bidrag uansett vil ryke ut foran finalen i år.

Størst uenighet innad i team escNorge, gikk på de mer utypiske ESC-bidragene som Nederland og Ungarn.

Låtene er vurdert subjektivt på en skala fra 1 til 10 og deretter regnet om til terninkast.

Her er vår endelige dom for 2018 - inkludert noen små kommentar som falt underveis i gjennomlyttingen


SEMIFINALE 1


FØRSTE HALVDEL

ALBANIA3

Eugent Bushpepa - Mall

Kred for albansk, litt blandete følelser over denne nye "kortversjonen". Små finalesjanser i en sterk semifinale.


 ASERBAJDSJAN4

Aisel - X My Heart

Flott poplåt, men noe uoriginal. Aserbajdsjan vil nok fortsette sin rekke med finaleklare låter.


BELGIA4

Sennek - A Matter of Time

Seig Bond-låt, var et uttrykk som kom frem her. En låt som gjerne kan overleve utenom konkurransen. Savnet litt mer trøkk i stemmebåndene.


BULGARIA4

Equinox - Bones

Solid håndverk også i år, men vi er spente på scenefremførelsen som vil være alfa eller omega her. Karakteren er sterk.


HVITERUSSLAND3

Alekseev - Forever

Typisk østeuropeisk pop, som trolig hadde gjort seg bedre på hjemmespråket. Uten finalesjanser tror vi.


ESTLAND4

Elina Nechayeva - La forza

Fantastisk stemme som kanskje mangler det siste kruttet. Litt oppbrukt kjolenummer i den nasjonale finalen.


ISLAND2

Ari Olafsson - Our Choice

En ung Johnny Logan? Fryktelig gammeldags ballade, og det er synd - for vi liker Ari. Dessverre levner vi denne svært få sjanser.


ISRAEL4

Netta - Toy

Her sprakk teamet på midten. Forvirrende kul, var et uttrykk som kom. Flere var i tvil om dette er bunn eller topp. Vi ser den kan vinne, selv om flere av oss ikke liker denne.


LITAUEN3

Ieva Zasimauskaitė - When We're Old

Rolig ballade dette, som fikk litt tyn for nettopp det: At det hele ble vel avslappet. Variasjon er kanskje ikke bidragets sterkeste side, for å si det slik.


TSJEKKIA4

Mikolas Josef - Lie to Me

Her våknet vi igjen, og vi spår for en gangs skyld et bra resultat til Tsjekkia. Et par av oss mente den ble noe for repetiv til å gjøre det helt store.


ANDRE HALVDEL

 ARMENIA4

Sevak Khanagyan - Quami

Traust eller vakkert? Noen elsket denne balladen, mens andre synes det var mer søvnig. Kanskje noen år for seint ute, og litt bekymring over om Sevak kan bære dette live. Pluss for armensk.


HELLAS4

Yianna Terzi - Oneiro mou

Faktsik vår nummer 2 i denne semi-en, og resultatet overrasket oss selv. Det skyldes jevnt over høye poeng, med pluss for de etniske elementene i låten.


FINLAND4

Saara Aalto - Monsters

Vår favoritt i dette heatet. Fin og fengende pop, men vi også frykter denne kan bli "ødelagt" fra scenekanten.


 IRLAND3

Ryan O'Shaughnessy - Together

Forglemmelig, var et uttrykk som kom her. Men samtidig var det svært få som virkelig mislikte låten. Det reddet et greitt terninkast, men ikke finaleplass.


KROATIA4

Franka - Crazy

Her ble forvirringen stor igjen. Fin groove og stil, men også pretensiøs og rotete. Snakke-ræppen midt i, forstod vi svært lite av. Terningkastet er meget svakt - og vi tror i sum dette faktisk ikke holder.


KYPROS4

Eleni Foureira - Fuego

Sammenlignet noe med Hellas, men med litt lavere gjennomsnitt. Finale på målfoto, om det går bra live.


MAKEDONIA4

Eye Cue - Lost and Found

Tittel som kan passe på selve melodien også, da den bytter sjangre som en "salig grøt". Forvirrende, men også et sterkt refreng. Utenfor finale.


SVEITS3

Zibbz - Stones

For standard i denne sammenhengen, her trekker refrenget ned. Godt driv, men litt slitsomt i lengden.


ØSTERRIKE3

Cesàr Sampson - Nobody but You

Godt laget, men mangler det siste løftet. Pluss for gospelelementene, minus for stemmen.


SEMIFINALE 2


FØRSTE HALVDEL

 

 r146 462 4901 3551 w1200 h678 fmax
 AUSTRALIA5

Jessica Mauboy - We Got Love

Vår favoritt blant årets låter. Dette likte vi, enkelt og greit, og om det ikke blir en seier i Lisboa - bør du uansett holde til nok en topp 10-plassering for Australia. Minst.


DANMARK4

Rasmussen - Higher Ground

Her ble det alt fra slakt til ekstase. Kult konsept, men litt "teit" rett og slett. Ville ha gjort det bedre 10 år tilbake, men er heldig etter vår mening å komme i en svak semifinale.


MOLDOVA4

DoReDos - My Lucky Day

Kule balkanrytmer, gladlåt og dansbar. De som mente dette var masete og noe "out of date", ble raskt nedhysjet.


NEDERLAND3

Waylon -Outlaw in 'Em

Enten-eller, om man liker litt country med trøkk i eller ikke. Kanskje noe uoriginal, og flere av oss var ikke særlig begeistret for musikkvideoen. Vi tror allikevel denne bør klare seg videre.

 AlexanderRybak18
NORGE5

Alexander Rybak - That's How I Write a Song

Vi stiller oss bak Alexander og ønsker lykke til. Dette kommer til å fenge, men trolig også irritere mange. Noen av oss påpekte av kanskje pakken er bedre enn låten, men samlet ble Alexander gjennomgangens sølvvinner.


ROMANIA3

The Humans - Goodbye

Goodbye til Romanias fine finalerekke? Vi tror kanskje ikke det, For det meste jevnt med vurderinger midt på, og 3-en er dermed også helt grei.


RUSSLAND2

Julia Samoylova - I Won't Break

Her forsøkte vi å ikke være slemme, men dommen er nokså klar: Dette er bare ikke bra nok. Vi tror ikke på låten, og vi tror ikke på Julia.


SAN MARINO2

Jessika feat Jenifer Brening - Who We Are

Og ikke tror vi på San Marino heller. Spesielt ræpp-partiet ødelegger, og refrenget er da noe uvirkelig likt en viss vinnerlåt noen år tilbake?


SERBIA3

Sanja Ilic & Balkanika - Nova deca

Her tok kommentarene helt av, og det meste gikk på mer på "sceneshowet" enn selve låten. Kombinasjonen etno og rytmer kan kanskje redde Serbia til en finale?


ANDRE HALVDEL

  GEORGIA2

Iriao - For You

Kunstig og snålt, men også interessant. Et par av oss var veldig begeistret, og det reddet Georgia fra et nokså trist enslig terningøye. Men ikke finale, for all del.


LATVIA3

Laura Rizzotto - Funny Girl

Flink artist, men kanskje noe kjedelig låt? Midt på treet på alle måter. En skribent synes imidlertid dette var kveldens beste!


MALTA3

Christabelle - Taboo

Refreng og tekst bedre enn verselinjene, som dessverre fyller mye av låten. Vi var enige om en merkelig visualisering av hva som forsøkes å få frem. I grenseland for finale.


MONTENEGRO3

Vanja Radovanović - Inje

Også i grenseland for Montenegro. Ekte og nært, men også kjedelig og uten fantasi. Noen synes disse balkanballadene har blitt noe utvannet med årene, men vi gir årets utgave en bitteliten sjanse.


 POLEN3

Gromee feat Lukas Meijer - Light Me Up

Standard radio, og en slags duo som har sett litt for mye på JOWST i fjor? Studio er denne grei, men har vært fryktelig live. Vi ønsker ikke Polen i finale i år.

 slovenia
SLOVENIA1

Lea Sirk - Hvala, ne!

Vi ønsker definitivt ikke Slovenia heller i finalen. Det var svært få lovord om dette bidraget, og ironien satt løsere enn det kunstige overkule som denne låten forsøker å være. Veldig bunn med andre ord.

 


SVERIGE3

Benjamin Ingrosso - Dance You Off

En vellykket og litt frekk produksjon, redder en ordinær og blodfattig låt. Stemmen irriterte mer enn den hever årets svenske bidrag i år, men til finale går den nok.


UKRAINA3

Melovin - Under the Ladder

Vi spår Ukraina for en gangs skyld utenfor. Gjengs oppfatning var at låten i seg selv ikke er så halville, men artist og engelsk ødelegger for totalinntrykket.


UNGARN2

AWS - Viszlat nyar

Og her ble det bråk. Alt for mye bråk. Så mye bråk at kun et par skjulte gitarfans i teamet, reddet Ungarn fra total slakt. Noe finaleplass bør imidlertid ikke "støyet" være i nærheten av.


FINALE


FRANKRIKE4

Madame Monsieur - Mercy

Stort sett hyggelige tilbakemeldinger til Frankrike, men også et lite varsku om at det kan bli for uforståelig fransk for den jevne europer. Flere påpekte noen usedvanlig fine tekstlinjer.

 b368e5c9e2b77196c9985de281f9d122

ITALIA5

Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente

Litt vel mye vokalbruk, og karene må få orden på fremføringen i Lisboa. Ellers stort sett veldig fine tilbakemeldinger også på årets italienske låt, selv om 5-en kan sies å være svak. 

 


8 | PORTUGAL2

Claudia Pascoal - O jardim

Vi tror vel kanskje ikke på hjemmeseier, for å si det slik. Stikkordene her var monotont og kjedelig - og ikke akkurat noen "all aboard" ...


SPANIA3

Alfred & Amaia - Tur cancion

Klissete og ganske pen, men vokalene fikk gjennomgå noe. Svært variable tilbakemeldinger, og i sum midt på treet.


STORBRITANNIA2

SuRie - Storm

Ingen storm her, nei. Vi er lei over at britene har mistet grepet totalt, og oppsummerer med frasen "håpløst kjedelig".


TYSKLAND4

Michael Schulte - You Let Me Walk Alone

Småpen og melodisk, men vi savner kanskje en bedre vokalist? Vi spår absolutt at tyskerne unngår en bunnplassering i år.


 
Sist redigert 2. april 2018 - 19:30