Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

2. mai 2018 - 22:06

Er snø bare snø?

Av
Er snø bare snø? Foto: Thomas Hanses / Eurovision.tv

Er snø bare snø? Snø er i hvert fald ikke det samme i Portugal, som det er i Danmark - hvis man skal tro DR's Underholdningssjef; Jan Lagermand Lundme.

 
Danske Rasmussen hadde sin første prøve på Eurovisjons-scenen i går, og selve oppbygningen var ganske lig det, som ble benyttet ved den danske finale. Det betyder også at den stolte viking skal slutte det hele, med en god snøstorm på scenen. Snøstorm i Portugal ble ikke med helt samme uttryk, som vi kanskje bruker i de nordlige regioner av kontinentet - for å bruke ordene fra Jan Lagermand Lundme: "Produksjonen her i Portugal forstår os ikke, og den snø, vi så i dag, blev alt for romantisk og julehygge-aktig". Sakt på en andre måte - der var dømt noe fra Disneys Juleshow, i stedet for vikinge-snø a la for ca. 1.100 år siden.

 
Ved den danske finale ble der benyttet små silkeflager, hvilket får snøen til å fyge i vinden - medens at portugiserne benytter noe mere såpe-aktigt, som tydeligvis daler mere søt og hyggeligt ned. Jan Lagermand Lundme konstaterer at den riktige snø skal til, om han så sjelv skal mase det ned i maskinen, som skal skape snøvejret. Den danske delegasjon har da også tenkt fremad, så der er medbrakt sækkevis av den silkesnø, som man benyttede i Aalborg. Mange husker kanskje at Loreen havde et uheld med hendes snø, som hun fik i halsen i 2012 - Rasmussen måtte i går også smake på snøen, da han fik noe av såpesnøen i munden, spørgsmålet er så, om såpesnø smaker bedre end silkesnø?

 
Overordnet set, er den danske delegasjon ellers begejstret for de første prøver, og for arransjementet indtil nu. 

 

pressekonferanse tredje dag 1/Hans-Petter Fjeld, EscNorge

 

Sist redigert 3. mai 2018 - 01:00