Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

29. april 2018 - 21:00

Oppsummering av første prøvedag i Lisboa

Av
Netta fra Israel topper på odds og polls. I dag hadde hun sin første prøve. Netta fra Israel topper på odds og polls. I dag hadde hun sin første prøve. Foto: Hentet fra Eurovision.TV sin offisielle video fra dagens prøver.

Første prøvedag er over i Lisboa. Ti låter har hatt sine prøver. Tre av disse ligger på Topp 5 på oddsen, og derfor er dette en av de mer interessante prøvedagene. Gjennom dagen har vår skribent Morten Thomassen formidlet sine inntrykk fra prøvene. Her i denne artikkelen skal vi oppsummere og samle alle prøvene på ett brett. 

Aserbajdsjan. 

Island.

Albania.

Belgia.

Tsjekkia.

Litauen.

Israel.

Hviterussland.

Estland.

Bulgaria.

Ut ifra reaksjoner fra presse, bloggere og fans på nettet så er det ett land som virkelig fikk et løft etter dagens prøver. Det er Litauen. Litauen leder nå avstemningen blant pressefolkene som overvar dagens prøver. Albania kom på en andreplass. Favoritten Israel kom på tredjeplass. 

Etter dagens prøver har Bulgaria og Tsjekkia svekket seg noe på oddsen. Mens det litt merkelige har skjedd, at to land som ikke har hatt prøver i dag, har hatt større bevegelser. Nesten samtidig ble oddsen til Norge og Frankrike avkortet, og begge disse landene blir nå ansett som mer sannsynlige vinnere enn i går. Særlig Frankrike, som nå er oppe på en andreplass hos Oddschecker. Norge er fortsatt på sjuende plass, men oddsen avkortes fortsatt og vi ligger ikke langt bak Estland og Australia som ligger rett foran oss. Se oddsen HER. Spillselskapet Betway har Norge på en fjerdeplass etter dagens norske "opprykk". 

Israel beholder teten, men falt noe etter prøvene. Men ikke nok til at Frankrike tok over teten. 

escNorge er fra og med i morgen full bemannet i Lisboa. Vi kommer da tilbake med mer fyldig dekning. Norge har sin første prøve på tirsdag 1. mai klokka 11.00 norsk tid. 

Sist redigert 30. april 2018 - 00:30
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net