3. desember 2017 - 10:56

Punklegende vil prøve seg for Irland

A

Punklegende og Sex Pistols frontfigur John Lydon, også kjent som Johnny Rotten, bekrefter at han jobber med et potensielt bidrag til Eurovision Song Contest i Lisboa.

Etter to år med interne valg har kringkasteren RTE endret taktikk nok en gang og åpnet opp for innsending av bidrag til neste års konkurranse i Portugal.
Foreløpig har det mest spennende ryktet vært at tidligere Sex Pistols vokalist og frontfigur John Lydon har vist interesse for å delta. Ryktene er nå bekreftet via Lydons manager til The Irish Sun og han sier selv at det ville være en ære å representere Irland i den internasjonale finalen. Låten som han eventuelt skal delta med heter "Pleased To Meet You" og er skrevet av Niall Mooney. Mooney er ingen nybegynner i ESC-sammenheng, han stod blant annet bak de irske ESC-bidragene i 2009 og 2010. "Pleased To Meet You" beskrives som en "cowpunk" låt, altså en blanding mellom country og punk, og Lydon sier at han ønsker å fremføre låten sammen med bandet sitt Public Image Limited som han startet i 1978 da han forlot Sex Pistols etter bare tre år.

RTE har foreløpig ikke kommet med noen bekreftelse på når eller hvordan de skal velge sin representant i år, men det blir spennende å se om den kontroversielle punk-rock artisten får billett til Lisboa under juletreet i år.

Kilder

Sist redigert 3. desember 2017 - 11:52