3.desember 2017 - 10:56

Punklegende vil prøve seg for Irland

Skrevet av

Punklegende og Sex Pistols frontfigur John Lydon, også kjent som Johnny Rotten, bekrefter at han jobber med et potensielt bidrag til Eurovision Song Contest i Lisboa.

Etter to år med interne valg har kringkasteren RTE endret taktikk nok en gang og åpnet opp for innsending av bidrag til neste års konkurranse i Portugal.
Foreløpig har det mest spennende ryktet vært at tidligere Sex Pistols vokalist og frontfigur John Lydon har vist interesse for å delta. Ryktene er nå bekreftet via Lydons manager til The Irish Sun og han sier selv at det ville være en ære å representere Irland i den internasjonale finalen. Låten som han eventuelt skal delta med heter "Pleased To Meet You" og er skrevet av Niall Mooney. Mooney er ingen nybegynner i ESC-sammenheng, han stod blant annet bak de irske ESC-bidragene i 2009 og 2010. "Pleased To Meet You" beskrives som en "cowpunk" låt, altså en blanding mellom country og punk, og Lydon sier at han ønsker å fremføre låten sammen med bandet sitt Public Image Limited som han startet i 1978 da han forlot Sex Pistols etter bare tre år.

RTE har foreløpig ikke kommet med noen bekreftelse på når eller hvordan de skal velge sin representant i år, men det blir spennende å se om den kontroversielle punk-rock artisten får billett til Lisboa under juletreet i år.

Kilder

Sist redigert 3.desember 2017 - 11:52