Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

10. februar 2017 - 14:17

Amina Sewali: Vi er alle «Mesterverk»

Av
Amina Sewali var et overraskende navn for mange i årets MGP-finale. Men hun har vært fan lenge. Amina Sewali var et overraskende navn for mange i årets MGP-finale. Men hun har vært fan lenge. escNorge/Silje Smith Hansen

Da Nationalteateret hadde suksess med sin helt spesielle versjon av Peer Gynt, hvor hele handlingen var gjort som en Skavlan-sending var det Amelina Sewali som spilte Solveig. Hun fikk mye fokus i denne rollen, og opptrådte i flere TV-programmer i den forbindelse. Amina har også spilt med Jarle Bernhoft, stått for åpningsnummeret i Spellemannprisen og opptrådt på slottet. Når hun står på scenen i MGP 11.mars må hun kanskje velge hvilke talenter hun skal bruke. Beatboxingen, dansingen, skuespillet, sangen eller en kombinasjon. 

Amina Sewali spilte sangen "Opp med haka" rett etter Statsministerens nyttårtale i 2016, og tematikken i den sangen går også igjen i "Mesterverk". En sang hvor Gustav Vigeland også nevnes. Amina Sewali er ingen vanlig pop-prinsesse, men har beveget seg mer i kunst og teaterkretser hvor hun har satt musikk til ulike teaterstunts. En produktiv og kreativ artist.

Hun har imidlertid ifølge Jan Fredrik Karslen alltid vært fan av Melodi Grand Prix og Eurovision og sendte inn låt i år både fordi hun syntes det virket så gøy å delta, men også fordi hun har et budskap:

- Jeg har mange venner som er som meg, at vi ofte sliter med vårt eget selvbilde. Vi bombarderes av bilder av såkalte perfekte mennesker. Da er det viktig å stoppe opp, se på seg selv og si "Du er et mesterverk, det er du er". Som er en av strofene i Mesterverk.

Låta er en lettere slentrende elektronikalåt, og på presentasjonen av låta si ser det jo ut til at det er fullt mulig å danse litt til den også: Se den ved å klikke her.

Blant anmelderne som fulgte presentasjonen av artistene i årets MGP var "Mesterverk" en av låtene som ble trukket fram som en av de mer spennende i årets startfelt. 

 

Sist redigert 10. februar 2017 - 19:35

Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net