Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

MGP
13. februar 2017 - 15:04

Årets MGP låter slippes ved midnatt tirsdag kveld.

Av
Årets artister ble presentert tirsdag 7.februar. Èn uke senere slippes låtene i sin hehet. Årets artister ble presentert tirsdag 7.februar. Èn uke senere slippes låtene i sin hehet. Foto: Jula Marie Nagelstad, NRK

 

For mange er dagen da årets MGP-låter slippes en slags lille julaften før MGP-finalen 11.mars. Ofisiell slippdato er 15.februar, noe som betyr at låtene er tilgjengelig fra midnatt tirsdag kveld.

 

I motsetning til f.eks Sverige hvor låtene holdes stort sett hemmelig fram til finalen velger NRK å gjøre låtene tilgjengelig i noen uker før finalen.

De ti låtene i årets MGP vil være tilgjengelig på alle platformer hvor musikk strømmes eller selges for nedlasting. De har i enkelte år også vært tilgjengelig for strømming direkte fra NRKs MGP-side. Vi vet ikke om de blir i det i år. 

I fjor ble det en del oppstuss fordi låtene var lekket på et russisk nettsted dagen før den norske lanseringen. Årsaken var at noen som hadde satt opp sperrefrister for offentliggjøring ikke hadde tatt høyde for tidsforskjellen, derfor ble låtene tilgjengelig tidligere i Russland enn i Norge. Dette skal man ha rettet opp foran årets lansering.

Videoer til låtene vil komme på ulike tidspunkter fram mot finalen. Ulrikke har blant annet vært i Sri Lanka for å spille inn video til "Places".

Det er også i år ti låter som konkurrerer om å representere Norge i den internasjonale finalen i Kiev.

Selv om det hittil bare er sluppet ut små utdrag av låtene er oddsen allerede ute. Der er det veldig jevnt løp for tiden uten noen klar favoritt så langt: Eurovisionworld.com

Her kan du høre de små utdragene av årets MGP-låter: