Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Camilla North om San Marinos finale: Mye løshår og vipper

Av - lørdag, 15 september 2018 09:50
Camilla North vil gjerne synge for Norge i Eurovision. Om sjansen byr seg. Camilla North vil gjerne synge for Norge i Eurovision. Om sjansen byr seg. Foto: Marius Pettersen

 I høst spør vi en del norske artister om deres forhold til MGP og om de kunne tenke seg å delta selv. I dag har vi snakket med Camilla North, fra Bergen. Som deltok i finalen i San Marino i fjor med låta: "Yo no soy to chica".

Fjorårets finale i San Marino var spesiell på alle måter. Det var åpent for artister og låtskrivere fra hele verden, og finalistene ble plukket ut ved hjelp av avstemning på nettet. Selve finalen ble sendt i et spesielt format som gjorde at den var veldig egnet for bli sett på nettet da den ble produsert i en slags 3D. Dette gjorde at du når du så på, kunne velge vinkel selv, og ikke bare se de bildene som produsentene velger. Finalen gikk av stabelen i Bratislava, altså ikke i nærheten av San Marino. En av de som deltok var altså norske Camilla North.

– Det var en stor konkurranse med mange dyktige artister. Det var også veldig fokus på sminke og kostyme noe jeg ikke hadde tenkt så mye over. Så det var litt morsomt at folk hadde løshår og vipper, og vinger og alt mulig. I tillegg var det jo et høyt tempo. Jeg skulle skrive låten min på to dager, og så fremføre den direkte på TV, og fikk 20 minutter øving med koreograf. Og så koret vi jo også for hverandre og da merket man intensiteten og nervøsiteten blant alle. Men jeg fokuserte på å ha det gøy og virkelig koste meg på scenen. Det kriblet litt ekstra når jeg begynte å synge, og jeg hørte jubelen i publikum. Det var virkelig gøy. 

41833391 10156701066380148 3185336364497371136 n

Foto: Dongho Kim

Hvilket forhold hadde du til Eurovision og MGP før du deltok selv?

– Jeg har alltid likt Eurovision, og synes det er et spennende show som samler så mange land i verden til en skikkelig musikk fest. I de senere årene har jeg også vært med på låtskriver camper hvor fokuset har vært på Eurovision. Det var derfor veldig stas å bli plukket ut til å både skrive og fremføre en låt i finalen til San Marino i år.

Camilla er lett å be når vi spør om hun kunne tenke seg å stille i den norske finalen.

– Jeg kunne absolutt tenke meg å delta i den norske finalen. Det var veldig stort å få være med i San Marino, men det hadde jo vært veldig spesielt å få synge for Norge.

Nå for tida er Camilla særdeles aktiv, noe som er tydelig for de som følger henne på Instagram: @camilla_north 

– For tiden holder jeg på å jobbe med min debut EP som jeg spilte inn i Nederland i sommer. Jeg har lenge ønsket å få gi ut et produkt med mitt eget sound. Så den gleder jeg meg veldig til å vise til dere.

Camilla North er født i 1984 i Fyllingsdalen utenfor Bergen. Hun debuterte med albumet "Camilla" i 2008, som hun produserte selv. Hun har en omfattende musikkutdannelse bak seg, og er den første nordmannen med fullført mastergrad i låtskriving. Den fullførte hun ved "Bath Spa University" i England. Hun har som låtskriver toppet Billboard Word List i Sør-Korea med låta "Deja Vu" som ble framført av gruppa F(x). Nå samarbeider hun med artister i USA, og driver sin egen musikkskole, Camilla Norths musikkskole. Camilla North vil gjerne delta i MGP om anledningen byr seg. 

www.instagram.com/camilla_north/

www.facebook.com/camillanorththeartist/

www.camillanorth.no

 

Sist redigert tirsdag, 06 november 2018 17:22

Camila Norths opptreden i fjorårets finale for San Marino
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net