Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

13. september 2017 - 09:43

Donkeyboy er ønsket av fansen til MGP. Hva svarer de?

Av
Donkeyboys største hit var "Ambitions". Hva er deres ambisjoner for Grand Prix Donkeyboys største hit var "Ambitions". Hva er deres ambisjoner for Grand Prix Foto: Donkeyboymusic.

Blant de artistene som er ønsket av flest lesere av escNorges sider til å delta i den norske Melodi Grand Prix-finalen er bandet "Donkeyboy". Av andre artister som har blitt ønsket av flere er JOWST og Reidun Sæther. Begge har sagt til oss i escNorge at de gjerne deltar igjen. JOWST sier at de er involvert i flere låter med tanke på Eurovision 2018, og antydet en låt med JOWST featuring Alexander Rybak. Reidun Sæther sier det ville vært dumt ikke å delta, men at det er avhengig av at hun har en låt som passer henne utmerket. Nå har vi spurt Donkeyboy om hvordan de stiller seg til å delta. 

Donkeyboy ble etablert i 2005. I 2006 var de en av finalistene i NRKs urørtfinale. Deres store kommersielle gjennombrudd kom i 2009 med singelen "Ambitions" hvor Linnea Dale sto for vokalen. Linnea Dale deltok i MGP i 2014 med låta "High Hopes". 

Donkeyboy ble den første artist som hadde fire låter inne på VG-lista samtidig. "Ambitions" lå ett år på VG-lista. Bandet fikk også to spelemannpriser i 2009. Deres så langt ferskeste singel er "Crazy something normal" som kom i 2014.

Nå er de altså en av de norske artistene som escNorges lesere ønsker til å delta i MGP.

Men det er ikke mye som tyder på at den delen av fansen som ønsker Donkeyboy i MGP får ønsket sitt oppfylt.

Til escNorge sier Donkeyboy helt kort at de snart skal slippe masse ny musikk i tiden som kommer selv, og at MGP derfor ikke er aktuelt for dem nå.

- Vi elsker å se på konkurransen, men vi ser ikke for oss å delta med det første avslutter Donkeyboy. 

Vi i escNorge fortsetter å kontakte de artistene som er ønsket av flest fans gjennom sommeren da vi ba om lesernes ønskeartister, vi vil også konakte NRK etterhvert for å få deres kommentar til lesernes ønskeliste. 

 

 

Sist redigert 13. september 2017 - 10:04

Ambitions er Donkeyboys største hit. Men noen Grand Prix-ambisjoner har bandet foreløpig ikke. Video fra Donkeyboymusic
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net