Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

MGP
8. februar 2017 - 19:27

Elin & The Woods: Musikk kan ikke fakes.

Av
Elin & The Woods: Musikk kan ikke fakes. Foto: escNorge/Silje Smith Hansen

Elin & the woods består av Elin Kåven og Robin Lynch. Elin er samisk musiker, designer, danser, sanger og kunstner som har drevet med sin blanding av enitske rytmer og melodier med et mer moderne uttrykk lenge. Hun har også opptrådt blant annet på NRKs "Sommerbåten". 

 

Dette er på mange måter Nord Norges representant i årets MGP. Elin Kåven er fra Karasjok, mens Robin Lynch er fra Sandnessjøen. De skal stå sammen på scena i Oslo Spektrum. Et av Elins varemerke som danser og artist er reinsdyrhorn på hodet. Vi aner ikke om det blir horn eller kvist i hodet under MGP. 

Som så mange flere av årets artister i MGP har også Elin og Robin skrevet låta si selv. Robin Lynch har hatt suksess i MGP og ESC tidligere som bakmann for "I feed you my love", som kom på en fjerdeplass i Eurovision i Malmø i 2013.

Låta er en blaniding av en etnisk låt fra den samiske kulturen i kombinasjon med elektronika og kraftige trommelyd som Lynch selv kaller for Lynch-sounden.

Elin sier "First step in faith" handler om urkraft og at vi alle tilhører jorda, og at vi er de vi er, og at vi ikke trenger å "fake", prøve å være noe annet enn vi er. Derfor er det gøy å være med i en musikkfest mener de, siden musikk er noe som aldri kan fakes.

Se utdrag av låta her

 

Under artistlanseringen fikk vi tatt en prat med Elin & The Woods:

 

 

Sist redigert 8. februar 2017 - 20:15

Elin & The Woods framfører "One step into faith" i den norske finalen 11.mars. Reporter: Anders Tangen, escNorge.net