Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

MGP
11. mars 2017 - 18:40

MGP: Tekniske problemer på generalprøven

Av

Generalprøven på årets Melodi Grand Prix er nettopp avsluttet, og alle som slår på TV-en i kveld kan forvente seg et feiende, fargesprakende show – hvis alt går som planlagt. På prøvene oppstod det nemlig flere tekniske problemer og mye venting...

Etter en Star Wars-inspirert introduksjon på video får vi et friskt sang-og dansenummer live på scenen, med to tidligere MGP-artister i fokus. Kveldens deltakere toger så inn i rampelyset og presenteres etter tur.

Det er begrenset hvor mye NRK ønsker å avsløre for publikum på forhånd, men Jan Fredrik Karlsen har sine ord i behold når han har lovt TV-seerne og publikum i salen en heidundrandes forestilling. Kostymene står (for det meste) godt til artistene, det er lasershow og pyro, dansere i ulike lettkledde antrekk og flott grafikk på LED-skjermene i bakgrunnen.

Samtidig dukker det opp flere punkter i sendingen der showet må stoppes på grunn av ulike tekniske vanskeligheter – lyden blir borte, spotlightene slår seg ikke på, og ‘rester’ av forrige artists show må fjernes helt fra scenen før neste artist kan gå på. Her virker det som NRK rett og slett ikke har beregnet nok tid, noe som kan gjøre live-sendingen i kveld ganske så interessant...

Forutsatt at alt det tekniske klaffer – og det får vi satse på – bør dette bli et virkelig minneverdig MGP-show som vi kan glede oss over. Det gjelder ikke minst pauseinnslaget, som fremføres av en internasjonal stjerne vi alle kjenner. Det blir også gjensyn med fjorårets MGP-seierherre Agnete Johnsen, som fremfører en ny versjon av sin vinnerlåt Icebreaker.

Det skal bli spennende å se hvordan kombinasjonen av de internasjonale juryene – som kommer fra Irland, Armenia, Finland, Sverige, Israel, Tyskland, Østerrike, Ungarn, Malta og Storbritannia – og de norske folkestemmene slår ut. Litt før klokken 23.00 i kveld får vi svaret på hvem som skal representere Norge i Kiev om to måneder – så slå dere ned foran skjermene, skru opp lyden og nyt showet.

Og måtte den beste låten vinne...