Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Nå kan du sende inn låt til MGP-2020, og du må være rask!

Av - torsdag, 07 mars 2019 10:29
Prosjektleder og musikkansvarlig for MGP vil ha din låt til MGP allerede nå. Og det er nye regler for innsending av låter. Prosjektleder og musikkansvarlig for MGP vil ha din låt til MGP allerede nå. Og det er nye regler for innsending av låter. Foto: Mandy Pettersen, escNorge

 

Som vi skrev i høst innfører nå NRKs MGP-redaksjon nye regler for innsending av låter til MGP.  Og de som vil være med, må skynde seg. 

Allerede nå er innhøstingen av låter til neste års MGP i gang. Prosjektleder Stig Karlsen sier at de i år har gitt en kortere frist for innsending enn før. Låtene må være innsendt innen 17.mai i år. Stig Karslen har til oss i escNorge begrunnet dette med flere ting:

  • Bedre tid til å gå gjennom låtene, og dermed bedre tid til å gå i dialog med låtskrivere og produsenter for å supplere, dersom det er en type låter vi mangler eller ønsker. 
  • Bedre tid til å lage den rette rammen rundt låtene
  • Bonus: Mulighet for å være først ute med å få de beste låtene som ellers kunne havnet i Melodifestivalen eller andre nasjonale finaler.

Det er også andre regelendringer. Minst en av låtskriverne på låtene må være norsk, og hver låtskriver kan kun sende inn tre.

Stig Karlsen har sagt til escNorge at de gjør dette for øke kvaliteten framfor kvantiteten. Altså at de får færre, men bedre låter.

Les mer om hvordan du sender inn låter her: PÅMELDING TIL MGP 2020

 

 

 

Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net