Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Nå kan du som ESC-leser bli med på artistslipp til MGP 19.januar

Av - torsdag, 07 januar 2016 18:41
Jan Fredrik Karlsen inviterer ESCs lesere til MGP-artistslipp 19.januar klokka 12.00 på NRK. Jan Fredrik Karlsen inviterer ESCs lesere til MGP-artistslipp 19.januar klokka 12.00 på NRK. Foto: EscNorge

escNorge kan i dag fortelle at tirsdag 19.januar klokka 12.00 blir det artistslipp av årets MGP-artister. Slippet foregår i et studio i NRK, og Jan Fredrik Karlsen blir programleder. Du som er ESC-leser er invitert til å bli med på artistslippet og å få møte alle artistene i studio. Jan Fredrik Karlsen lover i et intervju med ESCNorge i dag at vi vil få oppleve artister med sult i blikket, og med genuin lyst til å vinne både i Oslo Spektrum og i Stockholm.

Også i år presenteres MGP låter i to runder. Først i en direktesendt pressekonferanse på NRK1 tirsdag 19.januar klokka 12.00. Her vil det også spilles femten sekunders klipp av låtene, som vil bli tilgjengelig blant annet på instagram rett etter artistslippet. To uker senere slippes selve låtene. Det sier Jan Fredrik Karlsen i et intervju med escNorge i dag.

Han forteller også at artister, fans og låter vil bli ytterligere presentert i et forhåndsprogram som sendes i uken før den store finalen 27.februar.

Jan Fredrik Karlsen sier at årets artister ikke er blant dinosaurene i norsk musikkindustri, men artister som de fleste nok har hørt om, men som de ikke kjenner helt ut. Han håper at deres lyst til å være med i MGP og deres sult vil prege Oslo Spektrum. Målet er å få Oslo Spektrum til å koke, og å få denne stemningen ut til folket i TV-stuene.

Mange esc-fans er opptatt av scenen. På diverse fora og ellers har noen hatt det litt moro med at NRK alltid har rund scene i MGP. Men Jan Fredrik Karlsen konstaterer med sin karakteristiske latter at scenen i år består av både rundinger og firkanter.

Karlsen mener at den låta som vinner i Oslo Spektrum også bør kunne vinne i Stockholm. Så sikker er han på låtmaterialet. Den svært erfarne showmannen og musikkagenten mener også at norske radiostasjoner ikke kjenner sin besøkelsestid om ikke disse låtene vil bli spilt mye på radio.

Det blir stor genrebredde i år. På spørsmål om det blir danseband, hardrock, edm, pop osv sier han JA! Det blir nesten alt av det jeg som utsendt reporter ramset opp. Men Karlsen ville ikke bekrefte hvilke av genrene jeg listet opp som jeg gjettet riktig på.

Du som er escNorge leser er invitert med til å se artistslippet i NRKs studio live 19.januar klokka 12.00.

Det er to måter du kan melde deg på.  

Du kan gå inn på vårt forum, finne tråden som heter "Bli med på MGP-artistslipp" og si at du vil være med. Vi har en maksgrense på 30. De 30 første får være med. Du finner forumet her: http://www.escnorge.net/escnorgeforum Dersom du har innlogginsproblemer så prøv først å tømme hurtiglageret (cache) for å løse dette i nettleseren din

Hvis du foretrekker å melde deg på på vår Facebookside kan du gå inn her og melde deg på: http://www.facebook.com/escnorge

Se intervjuet med Jan Fredrik Karlsen her. escNorges reporter hadde med seg sin ett år gamle datter som av og til gir lyd fra seg:

Her kan du se en uredigert langversjon av intervjuet. Her får du høre mer om Jan Fredriks forhold til fansen, om scenen, låtene og mye annet. Det er ni minutter langt: Jan Fredrik om MGP2016 uredigert

Endelig er årets MGP-sesong i gang. Artistene presenteres på en direktesendt pressekonferanse 19.januar, og ESC sine lesere er invitert til å være med.  Jan Fredrik Karlsen tror på krigersk ånd og høyt engasjement rundt årets finele i Spektrum 27.januar. Det vil også bli sendt et forhåndsprogram i beste sendetid i uka før finalen hvor fans, låter og artister presenteres. Hvilke artister tror du er med i årets MGP?

 

Sist redigert fredag, 08 januar 2016 17:44
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net