Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Norsk finale i februar, etter fem delfinaler

Av - torsdag, 11 juli 2019 06:28
Alexandra Rotan og resten av gjengen i KEiiNO vant seerstemmene i årets Eurovision. Neste års norske bidrag skal velges i februar, etter fem delfinaler. Alexandra Rotan og resten av gjengen i KEiiNO vant seerstemmene i årets Eurovision. Neste års norske bidrag skal velges i februar, etter fem delfinaler. Foto: Mandy Pettersen, escNorge

 

Som vi har fortalt tidligere er delfinalene tilbake i MGP2020. Årets norske bidrag skal velges i en stor finale i februar, etter fem delfinaler. 

Det er fortsatt noen uker igjen av innsendingsfristen for låter til MGP2020. Nytt av året er et minst en av låtskriverne skal være norske. 

Men det er ikke det eneste nye. Delfinale-opplegget neste år blir basert ut i fra fem ulike landsdeler. Nord Norge får sin del-finale, Sør Norge sin, Øst Norge, Vest Norge og Midt Norge får hver sin delfinale, hvor artister og låtskrivere fra hvert distrikt konkurrerer om plassene i den norske finalen.

Den norske finalen arrangeres 15.februar i Oslo. Første delfinale sendes lørdag 11.januar. Det blir altså seks lørdager på rad med MGP. NRK velger å satse ekstra stort i 2020 i anledning 60 års jubiléet for MGP. 

MGP-sjef Stig Karslen sier til escNorge at det blir fokusert på hver enkelt landsdel i delfinalene, men at selve konsertdelen, altså framføringen av låtene i delfinalene vil foregå i Oslo. 

- Når det gjelder delfinalene, så har vi stilt oss spørsmålet. Skal vi bruke mest ressurser på TV-innhold, versus mest ressurser på transport, logistikk, overnatting og reise i forbindelse med å flytte en stor produksjon rundt? Hva vil gi Norges TV-seere størst uttelling?

Det er liten tvil om at godt innhold er det som gjør programmet, sier Stig Karslen videre

- Innsiden av en konsertarena, ser mer eller mindre lik ut uansett hvor i landet man er. Vi mener at vi vil få mere ut av landsdelsfokuset ved å vise frem artistene og engasjementet på stedene gjennom innslagsproduksjon ute i distriktene. Møte artistene der de kommer fra, i miljøet og omgivelsene hvor de ble inspirert til å lage musikk. Konsertdelen av showet blir i Oslo, men vi vil sørge for å feire musikken og folket i landsdelen på flere måter, selv om konsertdelen skjer i Oslo.

Etter hva escNorge erfarer vil det være rundt fem låter i hver delfinale. En av disse disse går til den store finalen, sammen med fem andre som utplukket på "vanlig" måte. De første lyttegruppene som skal være med å vurdere årets innsendte og inviterte låter skal i arbeid allerede i august. Så det kan nå se ut som at det blir rundt 30 låter totalt i årets MGP. Men alle detaljer om dette er ikke helt klart ennå.

Stig Karlsen avslutter med å si at det er mye å glede seg til framover, og at de kommer med en hyggelig overraskelse i September, om ikke før! 

Det norske bidraget som til slutt står som vinner finalen 15.februar skal representere Norge i den internasjonale finalen i Nederland. Datoen for denne er ikke satt ennå. Heller ikke arrangørsted er klart foreløpig, men Maastricht skal være den heteste kandidaten. 

Sist redigert torsdag, 11 juli 2019 08:40
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net