Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Ny rekord i antall innsendte bidrag til MGP

Av - mandag, 12 september 2016 18:32
Musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen kan også i år juble over rekordstor interesse for deltakelse i MGP Musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen kan også i år juble over rekordstor interesse for deltakelse i MGP Foto:escNorge

 

Aldri før har så mange vært interessert i å få låta si med i den norske finalen av Melodi Grand Prix. I går gikk fristen ut for innsending av bidrag til den norske finalen, MGP2017.  I fjor ble det satt ny rekord med 1000 innsendte bidrag. I år er rekorden slått igjen. 

I år som i fjor har det vært mulig for alle som har en låt liggende å sende denne inn til MGP-redaksjonen for vurdering. I for var det ti låter som ble plukket ut til finalen i Oslo Spektrum 27.februar. Det nøyaktige antallet låter i år er ikke klart ennå, siden enkelte låter ikke har blitt sendt inn via skjemaet på NRKs nettsider, men levert til enten musikalsk ansvarlig Jan Fredrik Karlsen, eller til prosjektleder Stig Karlsen direkte.

Det vil også i 2017 være en blanding av inviterte låtskrivere, og innsendte bidrag. Men som prosjektleder Stig Karlsen sa til oss i escNorge for noen uker siden, invitasjon eller ikke; Ingen har fribilett i kraft av navn. Det er låta som er det viktigste.

Kringkastingssjefen har i sommer gått ut og sagt til escNorge at det er et prioritert mål for NRK å vinne ESC i den nærmeste tida, og som vi alle vet er en god låt den eneste måten å få det til på. Dermed kan vi på mange måter si at allerede nå er mye av neste års Eurovsion avgjort for Norges del. Norges bidrag er blant de over 1000 låtene som nå er til vurdering.

I løpet av November vil de låtskriverne som er tatt med til finalen få beskjed fra NRKs MGP-redaksjon. I slutten av November vil også sannsynligvis datoen for den norske finalen bli offentliggjort.

Vi i escNorge har foreløpig ikke fått vite hvem som sitter i lytterjuryen i år. I fjor besto den utelukkende av interne krefter i NRK. 

Hvilke låtskrivere håper du er blant de som har sendt inn, eller er invitert til neste års MGP? Diskuter på escNorges eget debattforum: https://escnorge.net/escnorgeforum/melodi-grand-prix-2017/8622-rekordmange-later-sendt-inn-til-arets-mgp

Sist redigert mandag, 12 september 2016 18:50
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net