Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Rekordtidlig åpent for innsending av bidrag til MGP 2019

A - onsdag, 31 januar 2018 20:06

I fjor åpnet NRK for innsending av låter til MGP 2018 før den internasjonale finalen gikk av stabelen i Kiev, noe som resulterte i påmeldingsrekord og nærmere 1200 innsendte bidrag.

Nok en gang overrasker MGP-redaksjonen som allerede nå har åpnet for innsending av låter til Melodi Grand Prix 2019. Neste år er det 10 år siden sist vi vant den internasjonale finalen og NRK har sagt at de nå har ambisjoner om å samle hele Europa her i Norge igjen.

MGP-sjef Stig Karlsen sa i fjor at de åpnet for påmelding tidlig som en del av en langsiktig plan, hvor det viktigste punktet i planen er å få med de dyktigste kompinstene, produsentene og artistene.. 
- De flinkeste folka må på banen og begynne å skrive på låta som skal ta Norge til seier i verdens største musikkkonkurranse. Eurovision er det nærmeste vi kommer OL i popmusikk, og nå skal det jobbes for gullmedalje.

Kanskje du sitter på neste års vinnerlåt? Enten det er en ferdig låt eller bare en demoversjon kan du sende inn ditt bidrag til NRK. Alle kan søke, både norske og utenlandske låtskrivere, men artister må ha fylt 16 år for å kunne delta i Eurovision Song Contest.

Påmeldingsskjema på norsk og engeslk finner du her: https://www.nrk.no/mgp/na-kan-du-sende-inn-lat-til-mgp-2019-1.13893571

Fristen for innsending av bidrag til MGP 2019 er 9. september og låtene kan som vanlig ikke ha vært publisert eller fremført offentlig før.

 

Sist redigert onsdag, 31 januar 2018 20:57
Mandy Pettersen

Har sett på MGP så lenge jeg kan huske. Interessen for Eurovision begynte i 1994 med Duett og tok for alvor av i 2004 til Wild Dances. Skribent for escNorge siden 2013 med ansvar for MGP, Irland, Belgia og Latvia.