Logg inn
x
eller
Registrer
x
eller

Tusen bidrag til neste års MGP

Av - tirsdag, 03 november 2015 00:15
NRK offentliggjorde lyttergruppen i dag på sin egen Facebookside. NRK offentliggjorde lyttergruppen i dag på sin egen Facebookside. NRKs Facebookside

Endelig kom det bittelitt informasjon om neste års MGP. Det har vært stillere enn på lenge fra NRKs MGP-redaksjon sammenlignet med tidligere år. Men i kveld la redaksjonen ut et bilde av årets lyttegruppe. I år satser NRK på kun interne NRK-folk i lyttergruppen, med unntak av selve sjefen, Jan Fredrik Karlsen. Men han går kanskje for to, eller tre med den energien han har.

De som skal avgjøre hvem som skal konkurrere i neste års MGP er disse fire:

Stig Karlsen. NRK produsent og prosjektleder for MGP. Stig Karlsen er i sitt første år som prosjektleder. Han har tatt over stafettpinnen etter Stian Malme som var prosjektleder i nesten ti år. Stig Karlsen har i flere år hatt ansvaret for "Topp 20"-konserter på Rådhusplassen, og minnekonsert etter 22.juli i Oslo Spektrum.

Pia Skevik er programleder i NRKP1, der hun også har vært musikkprodusent. Hun har også hat programmer på P3 under navnet "Pia". Nå har hun blant annet ansvar for lørdagskveldene på P1. Hun er også kjent som DJ, og har jobbet i NRK systemet i ulike roller siden 2004.

Marie Komissar er programleder i NRKP3 for NRKs eneste RnB program hvor de også spiller det de kaller heit urbanmusikk og myk klubbmusikk. Hun har også tidligere vært med i lyttergruppen for MGP.

Jan Fredrik Karlsen er fjerdemann, og musikalsk ansvarlig. Jan Fredrik Karlsen var grunnleggeren av eventbyrået PlayRoom og har vært manager for artister som Kurt Nilsen, Aleksandro Fuentes. De fleste kjenner han som dommer i både Idol og andre talentprogrammer. 

I de siste årene har det også vært med en eller to representanter for platebransen, eller andre eksterne ressurspersoner. Mens de i år er en mer rendyrket NRK lyttergruppe, bortsett fra Jan Fredirik Karlsen som ikke har jobbet i NRK tidligere og nå er engasjert til dette oppdraget samtidig som han fortsetter som kreativ leder i PlayRoom.

I oppdateringen på Facebook skriver ikke NRKs MGP redaksjon i klartekst at det ikke skal være delfinaler. Men de skriver at 1000 - tusen -  låter skal bli til ti. Akkurat hvordan denne reduksjonen skjer vet vi jo ikke. Teoretisk kan det jo skje ved en form for delfinaler. Kanskje en nettavstemning. Vi vet ikke. NRK lover å komme med mer informasjon om både dato og konsept ganske snart. I alle fall håper de å komme med dette før utgangen av November. Men det ligger vel mellom linjene at det i år, som i fjor blir èn stor finale.

En del  tyder på at det blir èn stor finale i Oslo Spektrum 27.februar. Men dette er altså ikke bekreftet. 

Fire personer, hovedsaklig fra NRK systemet skal høre gjennom hele 1000 bidrag. Hva tenker du om lyttergruppen? Er dette rett mannskap til å finne Norges MGP-låter?

mgp screenshot

 

Sist redigert tirsdag, 03 november 2015 00:15
Anders Martinius Tangen

Anders M. Tangen har dekket Grand Prix stoff for NRK i flere år. Nå er han foredragsholder for næringslivet, og har sin egen Eurovisionblogg ved siden av å være redaktør for escNorge.net